Για να είμαστε στο κέντρο των Αποφάσεων.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση μελών για την πορεία επίλυσης τρεχόντων ζητημάτων

Αθήνα, 18/1/2017
Συνάδελφοι,

Μετά από σειρά επαφών και συναντήσεων του Σωματείου μας με τους καθ' ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, μπορούμε (με βάση απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες) να σας ενημερώσουμε τα κάτωθι:
  • Σχετικά με την μονιμοποίηση των ΠΠΥ που πληρούν τα κριτήρια του ν 3938: Ο συνολικός αριθμός των προς μονιμοποίηση συναδέλφων είναι 2076 άτομα. Όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί πλήρως (έλεγχοι, σύνταξη πινάκων όσων μονιμοποιούνται, δημιουργία των απαραίτητων διοικητικών πράξεων). Αυτή τη στιγμή η σχετική υπουργική απόφαση έχει φύγει από το ΑΠΣ και έχει προωθηθεί προς υπογραφή στα αρμόδια υπουργεία. Αυτή τη στιγμή ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη. Επίσης, το ΑΠΣ έχει ξεκινήσει την επεξεργασία των φακέλων άλλων 300 περίπου συναδέλφων που θα μονιμοποιηθούν σε επόμενες φάσεις (όσοι συμπληρώνουν πενταετία σε μετέπειτα χρονικό διάστημα)
  • Η ανανέωση της θητείας των υπόλοιπων ΠΠΥ (που δεν πληρούν κριτήρια μονιμοποίησης) θα είναι για πλήρη πενταετία κι όχι για λιγότερο χρονικό διάστημα. Μη δίνετε βάση σε ανυπόστατους ψιθύρους.
  • Αναφορικά με το καθηκοντολόγιο των ΠΠΥ και την ανανέωση της λίστας επιλαχόντων ΠΠΥ της κατηγορίας εξ εποχικών, έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία τους σε νομικό επίπεδο και -σύμφωνα με πληροφόρηση από το Υπ. Εσωτερικών- θα κατατεθούν ως τροπολογίες με τα αμέσως επόμενα νομοσχέδια που θα καταθέσει το Υπ. Εσωτερικών στη Βουλή.

Συνάδελφοι,

Η διασπορά φημών και το διαρκές κουτσομπολιό επί παρασκηνίου το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την δράση μας και να δίνουν έρεισμα σε συνδικαλιστικούς κύκλους οι οποίοι δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα των προβλημάτων μας. Η σπέκουλα θρέφει τους συνδικαλιστές των blog και του internet, δεν λύνει τα προβλήματα.

Σκοπός της παρούσας ενημέρωσης δεν είναι να καθησυχάσει συνειδήσεις, αλλά να τοποθετήσει τα τρέχοντα ζητήματα επί των πραγματικών τους διαστάσεων. Απέχουμε ακόμη από την θετική κατάληξη, ωστόσο τα ζητήματα έχουν μπει σε τροχιά επίλυσης. Από την άλλη, η καλλιέργεια  κλίματος συνομωσιολογίας το μόνο που αποφέρει είναι να δημιουργεί χώρο για αμφιβόλλου ηθικής στάθμης συνδικαλιστές του παρασκηνίου και των δυνάμεων που τους στηρίζουν. Ελέγχετε την πληροφόρηση που λαμβάνετε και αξιολογήστε το ποιόν αυτού που σας την παρέχει.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Γουρδουράκος Γεώργιος                          Γιαννάκος Βασίλειος