Για να είμαστε στο κέντρο των Αποφάσεων.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Στο «αδιέξοδό» τους απαντάμε με αγώνα!

Συνάδελφοι,

Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε το μέγεθος και το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Προβλήματα που, παρά τις διαρκείς περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία όχι μόνο δεν έχουν επιλύσει την τελευταία τριετία, αλλά με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους έχουν εντείνει ακόμη περισσότερο.
Και σα να μην έφταναν το εργασιακό αδιέξοδο και ο κίνδυνος της ανεργίας στον οποίον ωθούνται 1500 συμβασιούχοι πυροσβέστες, η μη καταβολή δεδουλευμένων πέντε μηνών στους τριετείς πυρ/στες, η μη ομογενοποίηση των υπόλοιπων ΠΠΥ, η διαρκής εντατικοποίηση της εργασίας όλων μας (μέσω των απανωτών επιφυλακών, των μεταθέσεων παρά τη θέληση των συναδέλφων, την καταστρατήγηση των ωραρίων και των συμφωνιών εργασίας κλπ), έτασαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Τόσκα περί «στρεβλού και ρουσφετολογικού ΠΣ», «ανεκπαίδευτων και ανεπαρκών πυροσβεστών», ως κερασάκι στην «τούρτα» της εγκατάλειψης του ΠΣ στην τύχη του.
Όμως, η ισχύς κάθε λόγου και κάθε δήλωσης αντλείται από το βάρος της αξιοπιστίας αυτού που την εκφέρει. Και ο κ Τόσκας έχει χάσει προ πολλού (με ημερομηνία κορύφωσης για τον κλάδο μας τις 10/2/2017) κάθε αξιοπιστία των λεγομένων του, αφού αυτά δεν έχουν μετατραπεί σε πράξεις.

Απέναντι στο «αδιέξοδο» στο οποίο συνειδητά οδηγείται το Σώμα και ο Κλάδος μας, έχουμε μία και μοναδική απάντηση:

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού με την Ομοσπονδία μας είναι την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!