Για να είμαστε στο κέντρο των Αποφάσεων.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ενημερωση για επιλαχοντες εξ εποχικων

Συμφωνα με πληροφορηση του Σωματειου μας, εχει συνταχθει σχετικη Πραξη Υπουργικου Συμβουλιου με βαση την προσφατη τροπολογια του Υπουργειου Προστασιας του Πολιτη για την απορροφηση επιλαχοντων εξ εποχικων σε προσωποπαγεις θεσεις. Η ΠΥΣ αυτη υπογραφηκε ηδη απο την κ Γεροβασιλη κι εχει σταλει για περαιτερω υπογραφες στο Υπουργειο Διοικητικης Ανασυγκροτησης. Το ζητημα λοιπον της εργασιακης αποκαταστασης των επιλαχοντων εποχικων ως ΠΠΥ φαινεται να προχωρα.

Ωστοσο, μιας και με βαση προσφατη καταμετρηση του ΑΠΣ οι επιλαχοντες εξ εποχικων ειναι μολις 700 ατομα, το Σωματειο μας θεωρει πως ειναι μοναδικη η ευκαιρια ωστε να απορροφηθουν και οι υπολοιποι συμβασιουχοι (μη επιλαχοντες), με βαση σχετικη προταση για τροπολογια που εχει υποβαλλει η ΠΟΠΥΣΥΠ στην Υπουργο ΠτΠ, καθοσον η οικονομικη επιβαρυνση που προκυπτει ειναι πολυ μικρη.

Συναδελφοι, την ωρα αυτη που ενα μειζον θεμα φαινεται να κινειται, απαιτειται εγρηγορση απο ολους καθοσον η συγκυρια ειναι ιστορικη και οι λεπτομερειες της υλοποιησης θα επηρρεασουν τις ζωες τοσων συναδελφων.