Για να είμαστε στο κέντρο των Αποφάσεων.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Αίτημα προς ΠΕΠΥΔ Αττικής για εκπαίδευση του προσωπικού της Περιφέρειας στον εξομοιωτή πυρκαγιάς «Fire Dragon»

Κύριε Διοικητά,

  Εδώ και αρκετά έτη το Πυροσβεστικό Σώμα έχει προμηθευτεί τον εξομοιωτή πυρκαγιών «Fire Dragon» της Drager, ένα από τα πλέον σύγχρονα και ευέλικτα συστήματα εκπαίδευσης στην αστική πυρόσβεση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργίας του εν λόγω εκπαιδευτικού μέσου, και ενώ αυτό έχει μεταφερθεί σε πολλές από τις περιφέρειες της χώρας παρέχοντας εκπαίδευση στο αντίστοιχο πυροσβεστικό προσωπικό, οι πυροσβέστες της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν εκπαιδευτεί ακόμη στα περίπλοκα σενάρια αστικής πυρόσβεσης που το συγκεκριμένο μέσο εκπαίδευσης μπορεί να εξομοιώσει, παρόλο που η εν λόγω εκπαίδευση αποτελεί πάγιο αίτημα του πυροσβεστικού προσωπικού της Περιφέρειάς μας. Παρουσιάζεται έτσι το οξύμωρο, η Περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό αστικών πυρκαγιών στη χώρα (και, συνεπώς, με την μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης των επικίνδυνων φαινομένων αστικών πυρκαγιών που ο εν λόγω εξομοιωτής μπορεί να προσομοιώσει) να μην έχει λάβει καθόλου σχετική εκπαίδευση, παρά την ύπαρξη του εν λόγω εκπαιδευτικού μέσου.

Η παρούσα χρονική συγκυρία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εκπαίδευσης, καθώς με την πρόσφατη έναρξη απασχόλησης των ΠΠΥ καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο και την τοποθέτηση των νέων αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστών, οι βάρδιες των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας απέκτησαν νέα σύσταση. Η εκπαίδευση λοιπόν, και μάλιστα σε ένα τόσο απαιτητικό αντικείμενο όπως η αστική πυρόσβεση και υπό τόσο ρεαλιστικές συνθήκες όπως αυτές που παρέχει ο εξομοιωτής «Fire Dragon», θα λειτουργήσει καταλυτικά στην πλήρη ενσωμάτωση του νέου προσωπικού και στη σφυρηλάτηση πνεύματος συνεργασίας εντός των βαρδιών.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να μεριμνήσετε ώστε να ξεκινήσει άμεσα και το πυροσβεστικό προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής εκπαίδευση στον εξομοιωτή αστικών πυρκαγιών «Fire Dragon».

Για το Δ.Σ.