Για να είμαστε στο κέντρο των Αποφάσεων.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις (πρόσληψη επιλαχόντων κ.α.)

Συνάδελφοι,

όπως μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό, για να πραγματοποιηθεί πρόσληψη προσωπικού στο δημόσιο απαιτείται μια σειρά διοικητικών ενεργειών και αποφάσεων. Οι ενέργειες αυτές δεν γίνονται αυτομάτως αλλά τις πραγματοποιούν άνθρωποι (υπάλληλοι), ακολουθώντας τα προβλεπόμενα των νόμων. Συνεπώς, οι ενέργειες αυτές έχουν συγκεκριμένη σειρά και απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν πραγματοποιούνται με επιφοίτηση!
Όπως λοιπόν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε τώρα μέχρι την πρόσληψη των επιλαχόντων ΠΠΥ εξ εποχικών, διάφοροι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εύλογη αγωνία όλων μας ώστε να αποκτήσουν συνδικαλιστική υπόσταση ή να φανεί ότι έχουν επαφή με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ. Ο λύκος για να χαρεί χρειάζεται αναμπουμπούλα!

Σας πληροφορούμε λοιπόν πως η κατάσταση έχει ως εξής:

Πρόσληψη 876 επιλαχόντων ΠΠΥ:
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η συσταθείσα τριμελής επιτροπή για την πρόσληψη των επιλαχόντων ΠΠΥ. Έπειτα θα πρέπει να βγουν δυο Υπουργικές Αποφάσεις (για σύσταση των προσωποπαγών θέσεων και για ονομαστική λίστα των προσλαμβανόμενων) και να δεσμευτεί το κονδύλι που απαιτείται για το νέο προσωπικό. Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΠΣ προβαίνουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε μεταξύ 2 και 10 του Μαΐου να γίνει η πρόσληψη για τους επιλαχόντες ΠΠΥ σε προσωποπαγείς θέσεις.
Σημειώνεται πως όσοι βρίσκονται στον πίνακα επιλαχόντων του διαγωνισμού του 2011 θα κληθούν για πρόσληψη, ανεξαρτήτως του αν αργότερα παραιτήθηκαν από εποχικοί.

Πρόσληψη μη επιλαχόντων:
Οι συναδελφοι εποχικοί που στον διαγωνισμό ΠΠΥ του 2011 ήταν απορριπτέοι (συνάδελφοι του 2009 κλπ) προφανώς και δεν είναι ενταγμένοι στον πίνακα επιλαχόντων. Για να απορροφηθούν και αυτοί θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο ΠτΠ (τροπολογία) με βάση την οποία θα ενταχθούν στο τέλος του πίνακα επιλαχόντων. ΜΕΤΑ από τη νομοθετική ρύθμιση, θα μπορούν να κληθούν και αυτοί για πρόσληψη. Είναι προφανές λοιπόν πως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι συνάδελφοι του 2009 κλπ μάλλον θα απορροφηθούν λίγο αργότερα (πάντα με βάση τις δεσμεύσεις της Υπουργού ΠτΠ κ Γεροβασίλη και ανάλογα με το πότε θα ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία της νομοθετικής ρύθμισης)

Υφιστάμενοι ΠΠΥ:
Γίνοντια ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να ξεκινήσει σταδιακά η αποπληρωμή των εξαιρέσιμων (νυχτερινά αργίες κλπ) που ήδη εργάζονται οι υφιστάμενοι ΠΠΥ. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για την πληρωμή.