Για να είμαστε στο κέντρο των Αποφάσεων.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις

Εκδόθηκε σήμερα η διαταγή του ΑΠΣ με την οποία καλούνται όλοι όσοι εργάστηκαν πέρυσι ως συμβασιούχοι πυρ/στες να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση παθοολόγου για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Το Σωματείο μας δέχτηκε πολλά ερωτήματα από συναδέλφους οι οποίοι αν και είναι στη λίστα επιλαχόντων ΠΠΥ (κι ως εκ τούτου αναμένεται να προσληφθούν ως ΠΠΥ αρχές Μαΐου), κλήθηκαν από τις υπηρεσίες τους να φέρουν βεβαίωση ιατρού για να προσληφθούν ως εποχικοί. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους πως αυτό συνέβη διότι κάποιοι επιλαχόντες μπορεί να μην επιθυμούν την πρόσληψή τους ως ΠΠΥ, και αντιθέτως μπορεί να επιθυμούν να εργαστούν και φέτος ως συμβαιούχοι πυροσβέστες (για προσωπικούς λόγους του καθενός). Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, αν δεν έχουν προσκομίσει την ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τη διαταγή, δεν θα είναι δυνατή η πρόσληψή τους ως συμβασιούχοι.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφήρηση από την Κυβέρνηση, το ΦΕΚ με τα ονόματα των διοριστέων ΠΠΥ οδεύει άμεσα προς δημοσίευση και μπορεί να έχει εκδοθεί ακόμη και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδος.